Filozofie udržitelnosti, ekologie a zdravého smyslu fungování

Pro naši firmu je tento trent přirozenou součástí života a našeho denního uvažování.
Celý svět za posledních pouhých 100 let zrychlil díky průmyslu a technologiím takovým tempem, že je už jasné jaké to má následky na ekologii planety.
Naším cílem není ekonomický růst, zvyšování finančního obratu společnosti a bohatnout…
Naším cílem není likvidace konkurence, ovládnutí trhu a obchodováni na burze…
Náš cíl je dělat naši práci každý okamžik nejlépe jak dovedeme. Je to pomyslný cíl, který každý den končí západem slunce, kdy my odcházíme po zakazce s pocitem dobře odvedené, tvrdé a fyzicky i psychicky namáhavé práce a rodí se opět ráno pro nové výzvy.
Náš cíle je pracovat pro podobně smýšlející lidi.
Stěhování a vyklízení nám přes 20 let umožňuje nahlédnout do každého šuplíku v bytě nebo domě. Ano jsme vázáni mlčenlivostí o majetkových poměrech zákazníka a plníme to. Ale.
Vidíme díky tomu jak my jako společnost v evropě fungujeme. Obklopování se věcmi, jejich nesmyslné hromadění, lpění na věcech je naprosto obvyklé a ,,normální,,.
Komfort, který máme je na vysoké úrovni, ale přesto toužíme po vyším.
Lidská lenost a otupělost nás často nutí kupovat věci nepotřebné, třeba pouze a jen díky letáku, který přistane v naší emailové nebo poštovní schránce.
Krátkodobé štěstí z koupě nové sedačky je pomíjivé pouze do prvního ušpinění. Výroba a transport dneska již čehokoliv probíhá v tak objemném měřítku po celém světě, že si to už ani nedokážeme představit. Kvalitu věcí už ani nedokládá cena a tak klidně kvalitní sedačku vyhodíme a pořídíme si nový hezký kšunt, místo toho, abychom starou poopravily.
Všechno je volba každého z nás a do jisté míry v pořádku až do chvíle, když se neumíme nepotřebných věcí vzdát. A to ani za účelem charity, či obdarování sociálně slabšího.
Závislost na věcech je velmi silně spjata se strachem ze smrti.
Protože to je právě ta chvíle, kdy opouštíme věci a vše kolem nás.
Všichni se na tom shodneme a v hloubi duše to všichni víme.
Součástí každé domácnosti nejsou pouze věci, ale i potraviny. Stěhujeme nebo vyklízíme i potraviny. Je s podivem, jak s nimi my lidi zacházíme.
Například vlastně vyrobené kompoty. Mnohdy dovezené ovoce z chalup a chat, se spousty práce při sklizni a skladování a dopravě končí na skládce, protože jsme se je naučili pouze vyrobit a skladovat. U kompotů se jedná o fenomén.
Představte si plavecký bazén 7X3 m s hloubkou 2 m, tak takový bazén pouze naše firma dokázala za fungování firmy naplnit kompoty. Desítky tun kompotů, které se vyhodí na skládku..
Mnoho špajzů a skladů prošlých potravin denně likvidujeme…
A co to tedy znamená?
My lidé se stavame líní v jistém slova smyslu i sobečtí a proto si my myslíme, že cesta pro udržitelnost je pravý opak, chuť a píle.
Při vyklízení si dáváme tu práci s třídenním toho co použít lze a co ne.
Často tím získáváme, starý nábytek, nářadí, spojovací materiál, látky, papíry a sešity, hrníčky, skleničky a knihy.
Podporujeme farmy, pěstitele, komunity, nadšence, drobné sběratele, charity, antikvariáty s podporou knihobudek.
Pro dřevěné věci z masivního dřeva, kde jsou vidět stopy hoblíku truhláře máme opravdovou slabosta a sami tyto věci v zimních měsících po večerech renovujeme a dávám jim další šanci pro funkčnost ať doma nebo u přátel.
První odměnou nám je hlavně dobrý pocit.
Výsledkem je, ale také snížení podpory kupování nových věcí, často vyrobených pracovníky nebo dětmi za šílených podmínek, jejich nesmyslný transport po moři a vzduchem.

Druhou odměnou, pro budoucnost tou podstatnou je kvalita ovzduší a zdraví naší planety.
To, že sázíme stromy, čistíme lesy, potoky a řeky je pro nás tím nejmenším co můžeme udělat a proto se snažíme dělat víc a především to všechno sami pro sebe.